Restaurang
Vårt kök följer säsongen och den svenska
matlagningstraditionen snarare än några
kortsiktiga trender. Vi serverar vällagad
mat till anständiga priser till våra gäster
i en miljö som inte bara är historisk,
utan också välkomnande och mänsklig.
Maten är gjord från grunden på bra
råvaror. Det är inte svårare än så. Vi har ett
handplockat sortiment av drycker – med
och utan alkohol – från dryckesmakare
som delar vår syn på mat och dryck som
ett hantverk.
Konditori
Vi är ett klassiskt konditori som erbjuder allt från smörgåsar och kakor till bakelser och tårtor. Alla bröd och bakverk kommer från vårt eget bageri. Hos oss är det äkta vara som gäller. Det gäller allt från bröd och maräng till sylten, som vi kokar själva, och vaniljkrämen som vi gör på äkta vaniljstång. Konditoriets servering är en oas för både stamgäster och människor som är på besök i Gamla stan. Dryckerna är utvalda med omsorg. Vårt kaffe kommer från mikrorosteriet Kersh i Gustavsberg, strax utanför Stockholm.
Bageri
Det är skillnad på bröd och bröd. Våra
bagare och konditorer vet att det inte går
att stressa fram ett bra bröd. I vårt bageri
erbjuder vi bröd som bakats med omsorg
och tillräckligt med tid för att degen ska
hinna utveckla alla sina dofter och smaker.
Vi erbjuder färdiga smörgåsar, bakverk,
och klassiska bröd som levain, kavring,
pumpabröd, danskt rågbröd och baguette.
Missa för allt i världen inte vår numera
klassiska Oldtown-limpa!
Skänkrummet
Välkommen till Skänken, den mysiga bakfickan i Gamla Stan! Välj läckerheter från Grillskas ordinarie meny eller utforska vårt eget urval av smårätter. Hos oss hittar du även ett särskilt urval av drycker, perfekta för att komplettera din måltid. Oavsett om du söker en avkopplande AW eller bara vill unna dig något gott, är du alltid hjärtligt välkommen till oss!
Catering och Konferens
Fest eller konferens? Vi erbjuder lösningar som är skräddarsydda efter era behov. Vi tar hand om såväl menyförslag och matlagning som servering och annat du vill ha hjälp med. Vi erbjuder genuint mathantverk, utmärkta råvaror, och en meny som följer säsongen. Ledordet är omtanke.