På gång

Em sa cullaut quam a quia ipis reictat et quamustiis di officia inversped quid maximus apelictum nullatus doluptatur moluptasped quist, id que essed qui optaturia sint voluptaque aut aspiciendi odipsum qui issinct aepereped.

SENASTE

Berättarkväll den 7 Februari!

Kom och lyssna, ät en bit mat, kanske stanna kvar en stund för mingel.
Första berättarkvällen innehåller två historiska teman; Häxbränningarna i Torsåker och Grillska Husets historia.
Arrangeras i samarbete med Berättarna.se
Boka plats; https://www.berattarna.se/bokning-7-feb-2023/
Läs mer www.berattarna.se

Från kl. 18.00. Pris 250 kr per person (inkl. något att äta). Avgiften betalas i samband med bokning.
”Tack för att Du handlar av Grillska Huset och därigenom stödjer vårt viktiga arbete att via arbetsträning hjälpa människor ut på arbetsmarknaden!”

Alla Hjärtans Dag middag!

Vill du bjuda din käresta, vän eller kanske mamma på alla hjärtans dag-middag? Nytt för i år så kommer vi servera en helt magisk tre rätters meny i Bageriet bland vita dukar och linneservetter.

Serveras från kl.18.00 och gäller endast bordsbokningar så se till att reservera plats; info@grillskahuset.se 08-588 31 649.

Meny
Förrätt
Grillskahusets egna skagenröra på kavring med dill och citron
Varmrätt
Ångkokt röding med svamprisotto, serveras med fylld tomat, inkokt svartrot och Beurre Blanc sås
Eller
Helgrillad Biffrad med svamprisotto, serveras med fylld tomat, inkokt svartrot och rödvinssås smaksatt med timjan
Dessert
Bakelse för två, Hallonbavaroise och len chokladkräm på browniebotten.
Önskar ni specialkost ordnar vi självklart det.


3-rätters meny
595 kr per person
Vin 98 kr/glas
Dryckespaket
1 glas mousserande
1 glas vitt vin
2 glas rött
1 glas dessertvin
425 kr per person

Alkoholfritt dryckespaket
225 kr per person

"Tack för att Du handlar av Grillska Huset och att Du därigenom stödjer vårt viktiga arbete att via arbetsträning hjälpa människor ut på arbetsmarknaden"

Ljuvliga Lussekatter! Rabatt vid förbeställning.
Förbeställ dina Lussekatter till Lucia

 Senast fredagen den 9/12,
så får du 10% rabatt (minsta beställning 10 st)!


 


Beställ via
info@grillskahuset.se eller i kassan.
Ange: beställarnamn, telefon och mail
kan hämtas från kl.06.30 på Luciamorgonen


 


”Tack för att Du handlar av Grillska Huset och att Du därigenom stödjer vårt viktiga arbete att via arbetsträning hjälpa människor tillbaka till arbetsmarknaden!”


Du har väl inte missat att semmelsäsongen är i full gång?

Vi har både klassiska traditionella semlor, en mjuk härlig fluffig bulle fylld med vår bästa mandelmasssa, rostade mandlar & perfekt vispad grädde.
Cremlor, en frasig croissant med en klick hemkokt vaniljkräm & fluffig vanilj grädde, utan mandel & nötter.
Mumlor, Grillska Husets egna mumla i semmelformat. En klick extra mandelmassa med rostade mandlar & grädde, dessutom bakad utan tillsatt gluten.Oavsett vilken som är favoriten, passa på och köp med dig hem och njut, eller stanna hos oss på en fika.


Vill du ha många, förbeställ på info@grillskahuset.se Vi ordnar även veganska semlor på beställning.
"Tack för att Du handlar av Grillska Huset och att Du därigenom stödjer vårt viktiga arbete att via arbetsträning hjälpa människor ut på arbetsmarknaden!”


Vintertårtor

Nu äntligen är vintertårtårna här! En prinsess i vinterskrud och NYHET för i år En härlig Vinterdröm med smakerna av saffransmazarin, pistagecrisp, mandarin & blodapelsin, omslagen av en härlig vaniljbavaroise. Vinterdrömmen är dessutom bakad utan tillsatt gluten och finns både i tårt-&bakelseform.


   


Vet du att du gärna kan beställa dina tårtor på info@grillskahuset.se eller 08-58 83 1649


     


” Tack för att Du handlar av Grillska Huset och att Du därigenom stödjer vårt viktiga arbete att via arbetsträning hjälpa människor ut på arbetsmarknaden!”


Grillska Husets Julgottiskasse

Med våra hembakta saffransskorpor, kanelhjärtan, mjukpepparkaka och handgjord marsipanlimpa doppad i choklad & toppad med rostad mandel.
 
350 kr per kasse.
 
 
Beställ er julgottiskasse info@grillskahuset.se eller säg till i kassan.
 
 
Självklart kan ni även plocka ihop er egen julkasse med annat gott från vårat julsortiment. Säg till personalen så ordnar vi det ni önskar.
        Tack för att Du handlar av Grillska Huset och att Du därigenom stödjer vårt viktiga arbete att via arbetsträning hjälpa människor ut på arbetsmarknaden!

Halloween på Grillska Huset!

Grillskas spöke och andra passande bakverk finns en kort tid att köpa i bageriet! Skynda!
Missa inte - blodig Halloweenbar i bageriet onsdag 2 november, 18-21

” Tack för att Du handlar av Grillska Huset och att Du därigenom stödjer vårt viktiga arbete att via arbetsträning hjälpa människor ut på arbetsmarknaden!”

Melodikrysset i Grillska Husets Bageriservering

kaffe/ te med ostfralla och kryssplan!
Serveras varje lördag från 09.30-09.55 i Bageriet. Vi kryssar sedan tillsammans 10.03. Pris 80 kr per person
” Tack för att Du handlar av Grillska Huset och att Du därigenom stödjer vårt viktiga arbete att via arbetsträning hjälpa människor ut på arbetsmarknaden!”

Ginprovning

Högklassigt svenskt Gin från Bergslagens Destilleri! Provning på Grillska Huset den 26 oktober kl. 18.30  
Boka plats 08 – 58 83 1649 eller info@grillskahuset.se Pris 495 kr per person (dryck och charktallrik)  
” Tack för att Du handlar av Grillska Huset och att Du därigenom stödjer vårt viktiga arbete att via arbetsträning hjälpa människor ut på arbetsmarknaden!”
 

Cream Tea serveras i Grillska Husets
Bageriservering Söndagar 12 -16

Engelskt te med nybakta scones, hemgjord sylt och clotted cream!
Serveras varje söndag 12 – 16 i Bageriet.
Pris 140 kr per person
” Tack för att Du handlar av Grillska Huset och att Du därigenom stödjer vårt viktiga arbete att via arbetsträning hjälpa människor ut på arbetsmarknaden!”

Nu skall det bli andra bullar!
Kanelbullens dag 4 oktober

Förbeställ till företaget eller för bullfesten hemma.
Brödboden öppnar redan kl. 07.00 den 4 oktober så att du ska hinna hämta din leverans i god tid före bullfesten!
Beställning; tfn 08 – 58 83 1649, mail info@grillskahuset.se

Oktoberfest på Grillska Huset från 23 september!

Bayersk Bier, Wurst, Sauerkraut och annat gott bjuds under Grillskas oktoberfestveckor. Kom till Stortorget och njut av feststämningen! Boka plats via mail/telefon eller ”knö dig in” utan förbokning. Herzlich willkommen zum Oktoberfest 23/9 – 9/10! Boka plats; ring 08 – 58 83 1649 eller maila info@grillskahuset.se

Välkommen till Grillska Husets fantastiska gårdsservering!

Välkommen till vår nya gårdsservering, vi har satt upp nya stora parasoller som skyddar mot såväl alltför varm sol som alltför vått regn. Njut av en härlig lunch eller fika i gamla stans lugnaste oas! Perfekt för veckans AW - Hör av er med era önskemål. Väl mött i baren!

Välkommen till bageriet.

Nästkommande vecka öppnar vi åter våra bagerilokaler, som varit stängda för restaurering under en tid. Det här betyder alltså inte allt ser helt nytt ut. Snarare tvärtom. Det är mer av det gamla som har kommit fram. Bland annat det vackra innertaket från 1600-talet med synliga takbjälkar i trä. En miljö som ytterligare förhöjer känslan av våra nybakade bröd och bakverk.

Det kommer att hända trevliga saker i bageriet framöver. Bland annat kommer vi att återintroducera några favoriter från tidigare år. Håll utkik efter rambrödet Anna-Johanna och limpan Clas. Mycket snart kommer vi också att börja baka hallongrottor med egenkokt hallonsylt.

Idag öppnar vår gårdsservering. En lugn oas mitt i stan.

Det finns många vackra innergårdar i Gamla stan. En av de finaste finns hos oss – i varje fall tycker vi själva det. Att besöka Grillska Husets gårdsservering är lite som att ta klivet in i en annan värld, eller en annan tid, stillsam och behaglig. Bra för både kropp och själ. Här kan du ta en kopp kaffe till något av våra bakverk, äta en vällagad måltid, eller bara ta ett uppfriskande glas bubbel. Vår gårdsservering passar perfekt både för sällskap och för flanörer som söker en plats där tankarna kan vandra iväg på sina egna vägar.

En institution tar man inte över för att göra till något annat än vad den är.

Från och med idag börjar Grillska Huset drivas i ny regi. Vi som är nya ägare heter Grillska Huset Restaurang & Konditori AB. Ny ägare brukar betyda stora förändringar. Inte i det här fallet. Vi tänker annorlunda. Vi kommer att fortsätta arbeta i samma anda som Stadsmissionen, med omtanke om gästerna, medarbetarna, om huset och dess historia, liksom om råvarorna och det traditionella mathantverket. Vi är väldigt glada över att alla medarbetare har valt att jobba vidare med oss – inklusive eldsjälen Fidelia Hjelte, som fortsätter som verksamhetschef. Även husets eget spöke har valt att stanna kvar.